Az égő szálloda mellett lőtték fel a tűzijátékot Dubajban (videó)

Magyarok is laktak abban a szállodában, amely csütörtök este gyulladt ki Dubajban. Az M1 híradója úgy tudja, minden kint lévő magyar jól van. Meg nem erősített információik szerint halálos áldozata is van a tűznek. Egy kint élő magyar úgy értesült, hogy meghalt egy ember, de egyelőre nem tudni, milyen körülmények között. A hatóságok szerint legkevesebb 16 sérültje van a tűznek. Ettől függetlenül éjfélkor megtartották a szilveszteri tűzijátékot, közvetlenül az égő épület mellett.

Hatalmas fáklyaként lángolt a dubaji luxushotel csütörtök este, a tűz a huszadik emeleten tört ki, és rendkívül gyorsan terjedt tovább. A felhőkarcolóban magyarok is laktak. Lónyai Pálék szobája az égő emelet alatt volt. Éppen az étteremben vacsoráztak, ezért még időben ki tudtak menekülni. „Pont az a szoba gyulladt ki, valószínűleg hamuvá égett” – nyilatkozta a férfi. Cserne Balázs több éve él Dubajban. A Híradónak azt mondta: az interneten próbálta meg felvenni a kapcsolatot a többi magyarral, hogy megtudja, jól vannak-e.

A lángok a szilveszteri éjféli tűzijáték előkészületei közben csaptak fel, a hotel környékén már több ezren gyűltek össze. A több mint 300 méter magas, 63 emeletes luxusszálloda izzó darabjai közben folyamatosan hullottak a földre. Szemtanúk több nagy erejű robbanásról is beszámoltak. Várkonyi Károly néhány száz méterrel arrébb, egy étteremben dolgozott. A Híradónak elmondta: ő is hallotta a robbanásokat.

A szilveszteri ünnepségeket a tűz ellenére is megrendezték Dubajban, sőt, a felhőkarcolót még javában oltották, amikor közvetlenül mellette, éjfélkor a tűzijátékot is megtartották. A katasztrófa pontos körülményeiről még keveset tudni, egyes hírek szerint a tüzet rövidzárlat okozhatta.