A nagycsaládosok üdvözlik a családpolitikai intézkedéseket

Székely Hajnalka NOE-elnök az M1 műsorában jelezte: óriási lökést adhat a gyerekvállalásnak a kormány 10 + 10 milliós új kedvezménye.

A kormány szociálpolitikája segíti a gyermekvállalást - jelentette ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Székely Hajnalka felidézte, hogy a három gyermeket vállalók a jövő évtől 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásban, 10 milliós kedvezményes hitelben és 5 millió forintnyi áfakedvezményben részesülhetnek. Ettől egyben azt is várják, hogy fellendül az új lakások forgalma - tette hozzá.

A NOE elnöke jelezte, hogy eddig is igényelhetők voltak családi otthonteremtési kedvezmények, a kisiskolásoknak az első három évfolyamban ingyen jár a tankönyv és kiterjesztették az ingyenes bölcsődei, óvodai étkeztetést. Továbbá bővül a kétgyermekes családok adókedvezménye is - tette hozzá.

Parlamenti államtitkár: kedvező családpolitikai döntések születtek

Az idei és a következő évben több olyan intézkedést vezettek, illetve vezetnek be, amely rendkívül kedvező a családosoknak - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.Dömötör Csaba azt mondta, hogy ezek közé tartozik az adócsökkentés, az új otthonteremtési program és a családi adókedvezmény bővítése. Hozzátette, a pozitív intézkedéseket az teszi lehetővé, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van: 2014-ben több mint három százalékkal nőtt, várhatóan ugyanezen a növekedési pályán marad, miközben csökken az államadósság, valamint alacsony a költségvetési hiány és az infláció is.

Az otthonteremtési támogatási rendszer alapvető megújításától azt várják, hogy sokkal több új lakás épül majd, ugyanis "a polgári berendezkedés nem lehet anélkül teljes, hogy mindenkinek legyen megfelelő minőségű otthona, lehetőleg saját tulajdonban" - mondta Dömötör Csaba.