Meghalt a világ legkövérebb embere

Életét vesztette a világ legnagyobb súlyú embere. Súlyos cukorbeteg volt és két infarktuson is átesett már. Az volt a terve, hogy egy év alatt több mint 350 kilót ad le.

Meghalt a világ legkövérebb embere, a 38 éves mexikói Andres Moreno Sepúlveda, aki két hónappal ezelőtti gyomorszűkítő műtéte előtt csaknem 450 kilót nyomott. A férfi halálát szívinfarktus és hashártyagyulladás okozta.

Andreas Moreno Sepúlveda gyomrának kétharmadát október végén távolították el, azóta sikerült 320 kilóra fogynia. Családja közlése szerint az volt a férfi terve, hogy a gyomorszűkítő műtétet követő egy évben 70 és 85 kiló közé fog lefogyni.

A mexikói férfi túlsúlya miatt súlyos cukorbeteg volt, emellett magas vérnyomással is kezelték, halála előtt átesett már két infarktuson. Korábban minden diétázási próbálkozása kudarcot vallott.Helyi médiajelentések szerint az egykori rendőr karácsony este lett rosszul az észak-mexikói Ciudad Obregónban található otthonában. Családja a tűzoltókat hívta segítségül, hogy megfelelően le tudják fektetni a férfit. Péntekre rosszabbodott az állapota, nehezen vette a levegőt, ezért a család kihívta a mentőket, de a férfi út közben meghalt.

Andreas Moreno Sepúlveda már születésekor sem számított átlagos súlyúnak, hat kilogrammot nyomott újszülöttként. Mindig súlyproblémákkal küzdött, húsz éves korában 170 kilót nyomott. Igazán azonban apja négy évvel ezelőtti halála után, depressziója miatt kezdett hízni.