Tartós élelmiszereket gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Idén is a legszegényebbeknek, egyedülálló időseknek, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak és hajléktalan embereknek gyűjt tartós élelmiszereket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Adni öröm! akcióban országszerte.

A gyűjtésbe Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete Kozma Imre atyával, a szervezet elnökével együtt fogadta az adományokat a Batthyány téri Spar üzletben pénteken délután - közölte a karitatív szervezet az MTI-vel.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete (b) a szervezet karácsonyi gyűjtésén egy Batthyány téri üzletben 2015. december 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán


Idén is elsősorban tartós élelmiszert vár a szeretetszolgálat, többek között lisztet, tésztát, cukrot, olajat, konzerveket és édességet.

A gyűjtés hétfőig tart a Spar csoport 162 üzletében, zömében olyan településeken, ahol a szeretetszolgálat intézménye vagy önkéntes csoportja működik. A boltokba betérő vásárlóktól a máltai önkéntesek azt kérik, lehetőségükhöz mérten vásároljanak élelmiszert a rászorulóknak is. Az adományokat a pénztárak mögött felállított piros asztaloknál veszik át, dobozokba gyűjtik, majd elszállítják a szeretetszolgálat raktáraiba, ahol azonos értékű egységcsomagokat készítenek. Az akcióban mintegy 2000 önkéntes segíti a szeretetszolgálat munkáját.A szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai már december elején összeállították az adományban részesülő rászorulók listáját. Az Adni öröm! akcióban kétféle csomag készül: fogyasztásra kész élelmiszerek, édesség és konzervek kerülnek a hajléktalan embereknek és a legelesettebbeknek szánt csomagokba, míg a tésztát, lisztet, cukrot, olajat tartalmazó csomagokkal a nagycsaládosokat segítik.