Ez jól jöhet minden Facebook-felhasználónak

Túl sok közzétett adat, túl kevés biztonság - a közösségi oldal „Biztonság ellenőrzése” funkciót adott a fészbukolóknak.

A faék egyszerűségű biztonsági ellenőrzés elindításához először is lépjünk be a Facebook-fiókunkba. Bejelentkezés után a böngészőben látható url-t cseréljük ki (idézőjelek nélkül) erre:

„https://www.facebook.com/help/securitycheckup”

Nyomjunk entert, mire a felugró ablakban a Facebook három lehetőségre hívja fel a figyelmünket:

1. Az elsőben megmutatja, hogy az adott pillanatban is melyik régen nem használt böngészővel vagy alkalmazással vagyunk bejelentkezve a Facebookra. Ez biztonsági kockázat: kattintsunk a „Kijelentkezés” gombra.
2. Ezután az úgynevezett "Belépési figyelmeztetések"-et lehet bekapcsolni, ami annyit tesz, hogy a közösségi oldal az általunk előzetesen, a "Beállítások"-ban megadott e-mail címre értesítést küld, ha a fiókunkba új készülékről vagy böngészőből bejelentkezést észlel.
3. A harmadik lépés csupán tippadás a biztonságos jelszóhasználatról.

Budapest, 2010. február 19. A Facebook kezdő oldala látható egy monitoron. Mark Zuckerberg 2004-ben alapította a Facebook nevű közösségi oldalt, amelynek jelenleg több százmillió regisztrált felhasználója van. (MTI-fotó: Mohai Balázs)

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)Egyelőre még csak az asztali számítógépek s az Android operációs rendszerre készült alkalmazások felhasználóinak áll rendelkezésre a Facebook-védelem. Hamarosan elkészítik az iOS-változatot is.