Csődbe mehet a vagyonvédelmi kamara

A kötelező tagság eltörlése óta csökkenő tagdíjbevételek és az elvégzett, de ki nem fizetett állami feladatok lassan csődbe viszik a vagyonvédelmi kamarát - olvasható a szombati Népszabadságban.

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke a lapnak azt mondta, miután 2012-től Brüsszel nyomására megszűnt a kötelező kamarai tagság, a tagdíjbevétel több mint egyharmadával csökkent. Eközben sorra kapták a kötelező állami feladatokat, mint például a vagyonőrökkel, magánnyomozókkal szembeni panaszok kivizsgálása, amihez országos infrastruktúrát alakítottak ki és működtetnek, ezekhez azonban nem kaptak állami forrást.

K_EPA20150218067

A kamara elnöke úgy véli, hogy az ország terrorfenyegetettsége, a vagyonvédelmi szakma piacán tartósan meglévő anomáliák törvénymódosítást sürgetnének.Az elnök elmondta, hogy a szervezetnek szinte semmi befolyása nincs a cégekre, amelyeknek - hivatalos adatok szerint - a 62 százaléka törvénysértően foglalkoztatja dolgozóit. Ez azt jelenti, hogy az ágazatban, amelyben az építőipar után a második legnagyobb a feketemunka mértéke, tízből hét dolgozót szabálytalanul foglalkoztatnak - olvasható a Népszabadságban.