Családi házakat is elér az Otthon Melege

Jövő tavasszal főként családi házak energiahatékonyság-növelő beruházásainak támogatásával folytatódhat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által működtetett Otthon Melege Program - számol be a szombati Népszabadság a szaktárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárára hivatkozva.

Szabó Zsolt a lapnak elmondta, hogy a tavalyi, hasonló kört célzó programtól eltérően a szigetelést és a fűtési rendszerek cseréjét nem külön-külön támogatnák: teljes körű energiahatékonysági felújításban gondolkodnak.

Könnyűszerkezetes technológiával felépült új családi ház Felsőzsolcán. MTI Fotó: Vajda János

Könnyűszerkezetes technológiával felépült új családi ház Felsőzsolcán. MTI Fotó: Vajda JánosAz e kört célzó, tavaly indított két pályázattól eltérően - a nyílászárócsere-keret még idén év elején is nyitva állt - a vissza nem térítendő arány 50 százalékról 40 százalékra módosulhat.Ehhez hasonló mértékű "visszatérítendő támogatás" - vagyis kamatmentes és alacsony kamatozású hitel - is társulhat húsz százalék önrészigény mellett - olvasható a cikkben.