Ingyen letölthető mobilra a magyar hangoskönyv

A Hallgass, olvasó! hangoskönyv applikációval mai magyar írók művei hallhatóak népszerű színművészek előadásában.

Letölthető a mobilos hangoskönyv applikációt, amelyen ismert, mai írók - Dragomán György, Grecsó Krisztián, Tóth Krisztina, Bereményi Géza vagy Lackfi János - egy-egy művét olvassák fel olyan népszerű, javarészt budapesti színházak színészei, mint Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor vagy Mácsai Pál. Az ingyenesen letölthető Hallgass, olvasó! alkalmazást a Deák téri Földalatti Vasút Múzeumban mutatták be.

A mobil alkalmazás jövőre frissül, így újabb novellák és költemények hallgathat, aki a Hallgass, olvasó!-val utazik. A Margó.fm alkalmazás iOS-re és Android-ra egyaránt elérhető.

A hangoskönyv tartalma:

1. Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz (részlet) - Kern András
2. Tóth Krisztina: A boka története - Friedenthal Zoltán
3. Bereményi Géza: Jézus újságot olvas - Máté Gábor
4. Kemény Lili: Psyché télikabátban, Téli eső fölszáradása a Városligetben, Kettőnk közül, Titkosírás, Magasfeszültség - Tenki Réka
5. Lackfi János: Gavallér Princip karácsonya - Csuja Imre
6. Dragomán György: Cukor - Mácsai Pál
7. Nagy Gabriella: Ádvent, Szeretlek - Básti Juli
8. Sirokai Mátyás: A beat tanúinak könyve - Kautzky Armand

Margo FM

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál által készített app kapcsán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, hogy azért is állt az alkalmazás mellé a főváros, hogy a kultúrát népszerűsítő kampányát digitális területen is kiterjessze, és a komoly irodalom minden korosztály számára elérhetővé váljon.

A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól - állítják a Budapestet immár ötödik éve, nyaranta irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. Állításukat igazolja, hogy a Margó egyre népszerűbb, és idén már a nyári programsorozat mellett egy őszi „különkiadás” is zajlott.