Már 750 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

Az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket eddig 750 ezren írták alá - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton Debrecenben. Kósa Lajos a sajtótájékoztatón értelmetlennek, működésképtelennek és törvénytelennek nevezte a kvótarendszert. Az ellen egyre többen lépnek fel, egyre többen támogatják aláírásukkal is a magyar kormány küzdelmét a betelepítési kvóta ellen - tette hozzá.

A kormánypárti politikus közlése szerint a kvótaellenes aláírásokat addig gyűjtik, amíg az Európai Unió meg nem szünteti a kvótákat. Kósa Lajos elmondta: Brüsszelnek nincs joga egyetlen országot sem arra kényszeríteni, hogy tartósan együtt éljen olyan emberekkel, akiknek a befogadásáról nem az adott állam döntött.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője sajtótájékoztatót tart Debrecenben. MTI Fotó: Czeglédi ZsoltA kvótarendszer helyett Magyarország és Európa határait kellene megvédeni - jelentette ki a frakcióvezető, hozzátéve: egyre nő az általános elégedetlenség a kvótákkal szemben. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország mellett Szlovákia is bíróságon támadta meg a betelepítési kvótát, és más országok is csatlakoztak a szubszidiaritás elvének megsértése ellen.

Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy a betelepítési kvóta a terrorveszélyt is növeli. "A tömegesen, ellenőrizetlenül beáramló migránsok között megbújva érkezhetnek terroristák az unió területére" - fogalmazott a frakcióvezető.