Oroszország beveti a hadászati bombázóit is az IÁ ellen

Oroszország beveti a hadászati bombázóit is Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel szemben - erről tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Szergej Sojgu védelmi miniszter kedden. Putyin utasította a Moszkva cirkálót, hogy működjön együtt a francia haditengerészeti erőkkel.

Ezzel a döntéssel Moszkva a szíriai Latakia tartománybeli Hmeimim támaszponton állomásozó orosz vadászbombázók mellett az Oroszországból induló Tu-160-as, Tu-95MSZ és Tu-22M3 típusú hadászati repülőgépekkel is csapást mért a terrorszervezetre - mondta Sojgu.Moszkvai idő szerint reggel öt óra és öt óra harminc perc között tizenkét Tu-22M3-as mért csapást az IÁ állásaira Rakka tartományban. Kilenc óra és kilenc óra negyven perc között Tu-160 és Tu-95MSZ típusú rakétahordozó nehézbombázók 34 robotrepülőgépet indítottak a szélsőségesek állásai ellen Aleppó és Idlíb tartományokban - tette hozzá a védelmi miniszter.

Putyin utasította a Moszkva cirkálót, hogy működjön együtt a francia haditengerészeti erőkkel 

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden arra utasította a Moszkva orosz cirkálót, hogy működjön együtt a francia haditengerészet repülőgép-hordozója által vezetett hajórajjal a Földközi-tengeren.

A francia és orosz erők várhatóan rövidesen elkezdik a katonai együttműködést Szíriában a szélsőségesek ellen. "Közvetlen kapcsolatba kell lépni a franciákkal, és mint szövetségesekkel kell együttműködni velük" - adta ki az utasítást az orosz elnök.