Putyin: A történtek megkövetelik mindenki összefogását a szélsőségesség elleni küzdelemben

A támadásoknak 128 halálos áldozata és mintegy 180 sebesültje volt, több mint nyolcvan ember állapota válságos.

A Párizsban történt terrortámadások megkövetelik az egész nemzetközi közösség valódi összefogását a szélsőségesség elleni hatékony küzdelemben - jelentette ki szombaton Vlagyimir Putyin orosz államfő.

A tájékoztatás szerint Putyin francia kollégájához, Francois Hollande-hoz intézett részvéttáviratában együttérzéséről biztosította a francia népet, miután békés állampolgárok haltak meg nagy számban a példátlan terrormerényletek sorozatában Párizsban.Az üzenetben az orosz elnök kiemelte, hogy "a tragédia újabb bizonyíték a terrorizmus barbár lényegére, amely kihívást intéz a civilizációhoz. Nyilvánvaló, hogy a gonosz elleni hatékony küzdelem megköveteli az egész nemzetközi közösség együttes erőfeszítéseit".

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök szombaton táviratban biztosította együttérzéséről Manuel Valls francia kormányfőt. Azt írta, "a terrorista bűncselekményekre nincs magyarázat. A párizsi tragédia megköveteli mindenki összefogását a szélsőségességgel való harcban, kemény és határozott választ kell adni a terroristák támadásaira".