Kozma Imre szerint elképzelhetetlen az integráció az iszlám számára

Két éve még nem lehetett tudni, hogy ilyen migrációs hullám indulhat el Szíriából az ott tapasztaltak szerint - állítja Kozma atya. Az igazi üldözöttek a keresztények, akiknek folyamatosan menekülni kellett az elmúlt 1500 év során. Az iszlám vallás hódító és nem fogadja el az integrációt. Asszimilációról csak olyanok esetében lehet szó, akik bizonyos keresztény kultúrával érkeztek Európába - mondta.

Keresztényüldözés zajlik Szíriában a sajtóban megjelent cikkek szerint. Az Iszlám Állam terrorcselekményei miatt már több mint fél millióan menekültek el otthonaikból, a szakértők szerint a menekülők közé terroristák is vegyülhettek. A szír keresztények mindennapjai megpróbáltatásokkal teli, az életük most a túlélésről szól.

„Európa olyan gyenge, hogy már önmagát sem képes megvédeni – indokolta két évvel ezelőtt egy szír fiatal, miért hagyja el hamarosan otthonát. Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az elmúlt évek során többször járt Szíriában és tapasztalata szerint két évvel ezelőtt még a környező országokban találtak valamiféle megnyugvást a menekülni kényszerülő szírek.

Ugyancsak két évvel ezelőtt mondta egy fiatalember, aki Franciaországból érkezett Szíriába és a Dzsihád szervezetéhez kapcsolódott, hogy már megszokta a gyilkolást, és nem jelent neki nagy nehézséget a keresztre feszítés meg a lenyakazás – mesélte az M1 aktuális csatornán Kozma Imre. Hozzátette, segítséget nyújtani érkeztek az országba, és megdöbbentette a keresztények kiszolgáltatott helyzete. „Valójában az üldözöttek Szíriában csak a keresztények” – magyarázta.  „Vannak a bevándorlók között is olyanok, akik az üldözöttek közé sorolhatóak, de egymásnak köszönhetik a helyzetet, mert a szunniták és a síiták egymással veszekedtek és jobbnak látta egyik vagy másik, hogy elmeneküljön” – fogalmazott.

A máltai szeretetszolgálat elnöke arról is beszélt, hogy a keresztények házaira „N” betűt festenek, ami azt jelenti, hogy a názáreti (Jézus) követői laknak ott. „Valójában az első hat évszázadban itt volt a kereszténység bölcsője, ma már kb négyszáz millió ember él itt, amelyből tízmillió vagy ennél is kevesebb csupán a keresztények száma” – mondta. Hozzátette, mert ebből a térségből a keresztények folyamatosan menekültek az elmúlt 1500 év során. Kozma atya megjegyezte, hogy vannak fiatal munkatársak, akik onnét származnak, de már jó ideje hazánkban élnek, ők segítették a munkát, hisz beszélik az adott dialektust, nekik meséltek az ottani keresztények.

Integrációról szó sem lehet

„Integrációról szó sem lehet, az iszlám az integrációt egyszerűen tagadja” – állította Kozma atya a műsorban. „Az iszlám vallás – ha lehet egyáltalán a vallás szót használni – hódító, vagy uralkodik egy területen, vagy arra készül” – fogalmazott. „Asszimilációról csak azok esetében lehet beszélni, akik bizonyos keresztény kultúrával érkeztek Európába. De én azt látom, Európa nem készült erre fel” – folytatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. Hozzáfűzte, az iszlám nem hajlandó együtt élni egy másik hittel, vallással.Kozma atya szerint „az új baloldal és a kapitalista gondolkodás ölelkezik: az új baloldal a multikulturalizmusnak a hirdetésével a befogadást hirdeti, a kapitalista gondolkodás pedig az olcsó munkaerőben reménykedik.”