Így menőzzön a Facebookon

Akar olyan kinézetű bejegyzést írni, amit senki más? Nem elég, ha vicces a szöveg: annak is nézzen ki. Gyerekeknek és gyermeki lelkű felnőtteknek.

A mókákhoz Zalgo – stílszerűen Z҉A҉L҉G҉O̚̕̚ - generátorra van szükség. Kezdjük a leggonoszabb csínnyel, amitől a Facebook ismerősök többsége azt fogja hinni, hogy elromlott a számítógépe. Mert a Creepy effekt a széteső szöveggel úgy hat, akárha a számítógép grafikus kártyája haldokolna.

A tréfához lépjünk a Zalgo szöveggenerátor ezen oldalára. Írjunk be bármit a felső ablakba, az tetszés szerint föl- és lefelé torzítva megjelenik az alsóban. A torzítás mértékét a csúszkákkal és a gombokkal állíthatjuk.

Zalgo generator

Művünket posztként bemásolhatjuk a Facebookra.

Majdnem ilyen meghökkentő tud lenni a fejjel lefelé írt szöveg (természetesen csak illusztrációként másoltuk be a normál szöveget is) a Facebookon:

Facebookon

Végül, a számtalan Zalgo trükk közül még egy, az ASCII-ra (American Standard Code for Information Interchange) épülő kódjáték, melynek segítségével akár egy bánatos kistehénnel mondathatjuk el a közlendőnket.

Lunicode_tehen

Változtatható méretű szövegbuborékkal, formákkal próbálkozhatunk – az oldalon számtalan más játékot is lelhetünk, melyek produktuma többnyire gond nélkül posztként másolható a Facebookra. A siker garantált.