Ezzel a Facebookon bármit visszaszerezhet

Megadjuk a receptet, amivel a törölt, elveszett üzeneteket, információkat – mindent vissza lehet szerezni a Facebook kissé nehézkesen fellelhető archívumából.

Bár nem tudunk róla – s nem is mindig örülünk neki, de ez már más kérdés –, a közösségi portál archívumban őrzi a bejegyzéseinket, a fényképeinket és a videóinkat, az üzeneteinket, a névjegyünk tartalmát és így tovább. Nem kevés bajlódás visszaszerezni ezeket, mintha a Facebook nem is akarná annyira igazán segíteni az adatmentést: alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk, mit kell tenni.

Először is a Facebook oldalunkon jobbra fenn kattintsunk a lenyíló menübe, majd nyissuk meg a „Beállítások”-at. Navigáljunk az „Általános” fülre, s a Fiókbeállítások alatt nem menüpontként, csak egyszerű linkként találjuk meg a „Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról” lehetőséget.

Fáradozásainknak még csak az elején tartunk. Rákattintva a „Saját információ letöltése” oldalra jutunk, amin az „Archiválás indítása” gombra kell nyomni. Ezután lehetséges az „Archívum letöltése.”

Sajat info letoltese

Nem úgy megy, hogy simán letöltjük a saját adatainkat. Újra meg kell adni a jelszavunkat azon az oldalon, amin már amúgy is beléptünk az imént.

jelszó

Ekkor sem indul el a letöltés, még: „Egy ideig eltart…”

jelszó után egy ideig tart

És nem közvetlenül tölthető le, hanem arra az e-mail címre küldik, amit a regisztrációnkban megadtunk.

emil tartalma

Nem sokára érkezik egy e-mail, melyben értesítenek bennünket, hogy majd egy következő e-mailben elküldik a letöltési linket. Nekünk most mintegy félóra után meg is érkezett az utóbbi e-mail – és tényleg, benne volt minden.

A Facebookon tárolt, meghökkentően nagy mennyiségű adat mibenlétéről itt olvashatunk. Jobb tudni, hogy a szerverek a törölt adatokat is mindörökre megőrzik.