Kiderítheti, ki látta a Facebook-adatlapját

Akarja tudni, kinek keltette fel a kíváncsiságát? Van egy egyszerű alkalmazás, ami mindent elárul.

Mindössze egy bővítményt kell telepíteni hozzá a Chrome asztali böngészőbe. Először is jelentkezzünk be a Google felhasználónév-jelszó párossal, majd lépjünk a Chrome „Beállítások”-ba (katt jobbra fenn a három vízszintes vonalra), a megnyíló ablakban katt a „További eszközök”-re, majd a „Bővítmények”-re.

A bővítmények új oldalon, a chrome/extensionson nyílnak meg. Itt még nem érjük el a keresőt, kattintsunk a lap alján a „További bővítmények letöltése” linkre. Ismét új oldal nyílik meg, itt a balra fenn fellelhető keresőmezőbe írjuk be a „Facebook profile view notification”-t. Válasszuk az alábbi képen pirossal jelölt bővítményt.

1 Facebook profile view notification
Kattintsunk a „+Hozzáadás” gombra: ezzel már be is került a telepített bővítményeink közé a Facebook profile view notification.

Lépjünk be a Facebook oldalunkra: érdemes a számítógép billentyűzetén a Ctrl és az F5 gomb egyidejű lenyomásával frissíteni az oldalt.

2 visitors gomb

A saját oldalunkon a „Kezdőlap”-tól jobbra fel fog tűnni egy új gomb, a „Visitors”. Némi várakozás után – kinek hány kíváncsiskodó fordul meg az oldalán – olvasható a szám, hogy hányan nézték meg az adatlapunkat.

3 egy latogato megnezte

Erre kattintva pedig név szerint kiderül (alábbi képünkön már két érdeklődő látható), hogy kik nézték meg az oldalunkat.

ok voltak a latogatok

A nevükre kattintva viszonozhatjuk a látogatást. Viszontkíváncsiskodásunk titokban marad – míg ők is fel nem telepítik a bővítményt.