Sakktivity, avagy a világ első sakkos akadályversenye

Sakkozni lehet a parkban, a fotelból, a medenceparton, vagy akár világsztárok ellen is, a lényeg, hogy megmozgassuk az agyunkat és a közösséget. Szombaton rendezik a világsakkfesztivált. A Polgár Judit Alapítvány által szervezett verseny helyszíneihez pedig az idén Palics is csatlakozott, és nyolc vajdasági település csapatának élén egy közismert csapatkapitány vetélkedik nyolc játékban. A Sakktivity nevet viselő versenyen egyébként nem is annyira sakkozni kell tudni, sokkal inkább a sakkal kapcsolatos ügyességi játékokban kell jeleskedni.

A Sakktivity a világ első sakkos akadályversenye lesz. - Ötvözi a sakktudást és a Játékok határok nélkül című műsor elemeit. Különböző játékos akadályok várnak a résztvevőkre, amelyeken pontokat lehet gyűjteni; ha a sztár is szerepet kap, a pontok duplázódnak - magyarázta Rózsa Zsombor főszervező a Kossuth rádió Szombat reggel című műsorában.

Illusztráció. MTI Fotó: Marjai János



A versengésen nyolc vajdasági település csapata vesz részt. Valamennyi kapitánya egy-egy vajdasági közszereplő lesz, mások mellett a Pannon RTV két munkatársa, Vágó Krisztina és Miskolci Renátó.

- Nem igazán tudok sakkozni, ezért az elmúlt hetekben arra törekedtem, hogy megtanuljak. Ám mivel ügyességi, kreatív játékokról lévén szó, meg tudjuk majd oldani a csapatunkkal - mondta Vágó Krisztina. - Azon leszek, hogy motiváljam a csapattársaimat, és hogy nyerjünk - hangoztatta Miskolci Renátó.



A rendezvény jó hangulatáért Agárdi Gábor televíziós riporter felel. - Rengeteg érdekes dologra kell számítnai: például hátrakötött kézzel kell majd a medencéből szájjal kivenni sakkfigurákat, vagy egy lábon egyensúlyozva kell kis karikából kiemelni sakkfigurákat - részletezte. A Sakktivityt a palicsi Miroslav Antics Általános Iskolában tartják.

A világsakkfesztivál célja, hogy néhány éven belül sokkal többen sakkozzanak ezen a napon.
Hallgassa meg!