Földi: Európára a hosszú távú terrorfenyegetést a „láthatatlan” katonák jelentik

az Európában menekültnek nevezett emberek zöme nagyon jómódú volt a saját országában, és nem azért jön, mert az életben maradásért küzd, hanem mert még jobb életre vágyik.

A migránsok által elhagyott okostelefonokon talált videókon erőszakos jelenetek, kivégzések, halott emberek is láthatók. A telefonokon lévő adatokat a Terrorelhárítási Központ (TEK) is vizsgálja. Földi László titkosszolgálati szakértő szerint rosszul kiképzett katonák dobálták el a telefonjaikat, de a hosszú távú fenyegetést a „láthatatlan”, jól kiképzett katonák jelentik. Úgy vélte, Németország politikai bénultságát Angela Merkel kancellár lemondása oldhatja meg, a NATO-nak pedig Európa határait kéne védenie.

Az egykori műveleti igazgató szerint azért mondhatók rosszul kiképzett katonáknak az ilyen készülékek tulajdonosai, mert a telefon bizonyíték arra, hogy milyen támadást terveznek Európa ellen. A jól kiképzett katonák pedig azért láthatatlanok, mert regisztráció, hivatalos papírok nélkül lépték át a zöldhatárt. A láthatatlanság annak a stratégiának a része, hogy elrejtsék a másodlagos szándékkal érkező személyeket – tette hozzá.

Arról is beszélt a szakértő, hogy a menekültek, vagy „invázorok” radikalizálhatók, mert az ő világuk filozófiája arról szól, hogy a hazájukat Európa rombolta le, és most revansot vehetnek.

Azzal kapcsolatban, hogy a röszkei határnál dobálózók között jól öltözött emberek is voltak, Földi László azt mondta, vannak olyan „menekültek”, akiknek a családja milliárdos, és csak a balhé kedvéért csinálják az összetűzéseket, majd ezek után elutaznak pihenni. A fentebb említett, másodlagos szándékkal érkezők pedig a tömeget használva, trójai falóként viselkednek.

Újra kell gondolni a terrorizmusról alkotott fogalmainkat

Földi László kifejtette: azok a katonák, akik a tömegben érkeznek, terrorcselekményeket fognak elkövetni. Ugyanakkor maga a vonulás is terrorcselekmény Európa ellen, hiszen bénítja a közigazgatást, tematizálja a sajtót, a politikát, az emberek pedig rettegni kezdenek – vagyis a terrorizmus nem csak merényleteket jelenthet.



Merkelnek mennie kell

Földi László arra is kitért, hogy Németország politikailag megbénult, nem tud döntést hozni. Egyre többen mondanak ellent Angela Merkel kormányfőnek, és úgy gondolják, hogy Németország nem képes bármennyi embert befogadni. A helyzetet csak úgy lehetne feloldani, ha Merkel otthagyná a kormányfői széket – mondta a szakértő. Mint tudvalévő, Angela Merkel augusztusban mondta azt, hogy Németország nem fogja alkalmazni a Szíriából érkezők esetében az uniós előírásokat.

„Amit meg kéne még oldani, az Európa határainak védelme. A NATO-főtitkár ne akkor legyen harcias, amikor két orosz repülőgép megsérti a török légteret, hanem azt kéne megakadályozni, hogy ne juthassanak százezrek be Európa földjére” – zárta a beszélgetést Földi László.