25 ezer forintért kapható a hamisított kínai iPhone 6S

Javában árulják a legújabb almás státuszszimbólumokat, amik még működnek is. Kit érdekel, hogy nem iOS van a fedelük alatt?

Több mint 30 üzlet árulja csak a kínai Shenzhenben Apple logo alatt a legújabb iPhone 6s-t és 6S Plust. Érdemes az alábbi képre nézni: a Reuters fotóján jól láthatóan ezek a készülékek nem hasonlítanak, nem emlékeztetnek, ezek másolatok.

Sokféle iPhone koppintást láttunk már, de ez mindent visz. (Fotó: Reuters)

Sokféle iPhone koppintást láttunk már, de ez mindent visz. (Fotó: Reuters)Mondjuk nem is az Apple operációs rendszere, hanem az iOS felületét utánzó Android fut a készülékeken, de ezt az apró hibát bizonyára jelentősen ellensúlyozza, hogy az iPhone S6 klón (valódi nevén RMB 580) 91 dollárba, azaz mintegy 25 ezer 900 forintba, míg a nagyobbik iPhone, a 6S Plus hamisítvány (RMB 630) 66 dollárba, vagyis körülbelül 28 ezer 200 forintba kerül.

Még a bolondnak is megéri. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az említett városban csak egyetlen hivatalos Apple üzlet van és még abban sem volt kapható valódi iPhone, mikor pedig a koppintós boltok már régen árulták. Egyébként a másolat olyan jó bulinak bizonyult, hogy még szervizek is létesültek az RMB-k javítására.

Nagyon sok lelkes híve van az Apple-nek a feltörekvő kínaiak között, különösen mióta esztendeje a cupertinói cég engedett a nyomásnak, s hajlandó a keleti piacon oly kedves nagy kijelzős telefonokat gyártani. Gyakran hallani az érvet, hogy a hamisítványok tulajdonképpen elősegítik a márkaismertséget ebben a hatalmas országban, ahol összesen huszonkét valódi Apple bolt van, s a számukat csak 2016 közepén tervezik negyvenre emelni.

Az Apple még nem nyilatkozott a kínai biznisz kapcsán.