Hoffmann Rózsa: Európa az antikvitás, a zsidó vallás és a keresztény tanok oszlopain nyugszik

Európa az antikvitás, vagyis az ókori görög-római örökség, a zsidó vallás, valamint a kereszténység tanainak oszlopain nyugszik - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének őszi ülésszakán, a vallásszabadságról folytatott plenáris vitában.

Hoffmann Rózsa szerint a különböző vallású emberek együttélésének harmonikussá tétele érdekében ma különösen sok a tennivaló, amikor a migrációs hullám jelentős társadalmi, politikai és érzelmi próbatételt jelent. A magyar kereszténydemokrata politikus szóvá tette, hogy a vita alapjául szolgáló előterjesztés példálózó jelleggel csak a zsidó és a muszlim vallásgyakorlás támogatásának a szükségességét említette, és egy szót sem ejtett a kereszténységről.Egyetértett az előterjesztés azon kitételével, miszerint a vallási szervezetek a civil társadalom szerves részét képezik. Hangsúlyozta viszont azt, hogy e szervezetek nem csupán a civil társadalomnak, hanem maguknak a közösségeknek, magának a társadalomnak is a részét alkotják, a "civil" jelző nélkül is.

Hoffmann Rózsa azzal a kitétellel is egyetértett, miszerint az oktatás kulcsfontosságú szerepet játszik a tudatlanság és a sztereotípiák leküzdésében. Kiemelte ugyanakkor, hogy olyan világban élünk, amikor a média is egyre erősebben befolyásolja a gyermekek személyiségének a fejlődését.