Magyar app mentett meg egy fiatal nőt

Már nem ez az első eset. Mindenki használhatja támadások kivédésére, akinek van okostelefonja.

16 éves lány édesanyja írta meg az alkalmazás fejlesztőinek, hogy lánya italába kevertek valamit, amitől teljesen elkábult. A levél szerint nem is szórakozóhelyen, hanem szabadtéri fesztiválon követték el a támadást, olyan gyorsan, hogy a lánynak még telefonálni sem volt ideje.

Viszont a mobilján telepítve volt a "Kezedben a biztonságod" alkalmazás, s így az riasztotta a szüleit.

A magyar fejlesztésű, innen iOS és Android készülékre is letölthető applikáció célja, hogy kellemetlen helyzetben a használójának akkor is segítséget nyújtson, ha telefonhívásra (a rendőrség hívására) már nincs lehetősége. Főleg utcai támadások esetén a megtámadottnak esélye sincs, hogy elővegye a telefonját, feloldja a képernyőjét, majd tárcsázza a megfelelő számot.

A „Kezedben a biztonságod” ingyenes alkalmazás segítségével ilyen esetben is jó eséllyel lehet segítséget hívni, mivel még a telefont sem kell elővenni ahhoz, hogy riasztást indítson. Elég a ki/be kapcsoló gombot többször megnyomni vagy kirántani a fejhallgatót, és a riasztást máris küldi a telefon a beállított családtagoknak, barátoknak. A riasztás tartalmazza a riasztó személy helyzetét (folyamatosan frissítve) és elérhetőségét.

utcai tamadas Reuters

Olyan funkciót is tartalmaz az alkalmazás, ami érdekes lehet családoknak, sportolóknak. Például ha egy gyermek elindul haza az iskolából, akkor ezen az alkalmazáson keresztül értesítést küldhet a szüleinek, és ők hazáig egy térképes felületen követhetik figyelemmel a mozgását.