Földi: Ezek katonák

Az Európára zúduló migránshullámnak elejétől fogva az volt a célja, hogy hatalmas tömegekkel tegyék tönkre Európát - mondta a szakértő az M1 reggeli műsorában.

Néhány napja elfogták a röszkei zavargás egyik hangadóját, a hírek szerint kilenc útlevele volt. Az M1 reggeli műsorában megszólaló szakértő fontosnak mondta tisztázni, hogy ezek az emberek nem terroristák, azok ugyanis soha nem mutogatják magukat, nem dobálóznak, nem kiabálnak, nem hívják fel magukra a figyelmet. A „kiabálók” Földi László terminológiája szerint „katonák”, és az a dolguk, hogy összetereljék, összetartsák és mozgassák azt a kritikus, akár 2000-3000 fős tömeget, amellyel a hatóság már nem tud mit kezdeni. Anyagilag is segíthetik ezt a folyamatot, működtethetik a hálózatot, úgy, hogy a pénz természetesen nem az övék, és akár a bevándorlóktól érkező források egy részét is felhasználhatják – tette hozzá a szakértő.

Az Európára zúduló migránshullámnak az első pillanattól kedve az volt a célja, hogy hatalmas tömegekkel tegyék tönkre Európát – jelentette ki a szakértő, aki szerint az a törekvés, hogy Európát hermetikusan lezárjuk, „nem vicc”. Ha a már ideérkezettek felét tudjuk csak a befogadni, mert ennyien felelnek meg a feltételeknek, mit kezdünk a másik felével? – tette fel a kérdést a biztonságpolitikai szakértő az M1 reggeli műsorában.

Arra is emlékeztetett, hogy ez az emberáradat nemcsak megbénítja az államigazgatási rendszereket, de folyamatosan komoly anyagi forrásokat von el, és sikeresen egymásnak is ugrasztja Európa országait, régi történelmi ellentéteket szít fel, ennél hatásosabb terrorbeavatkozást pedig nehéz elképzelni.Mindenkinek ott kell élni, ahova született, ez a világ rendje, amit ha megbontunk, a világ a feje tetejére áll, és több száz évbe is telhet rendbe rakni – szűrte le a szakértő. Arra intett, mindenkinek sokkal óvatosabbnak kell most lennie, sokkal jobban figyelnie a környezetét, nem várhat ugyanis arra, hogy a rendőr, a titkosszolgálat fogja megvédeni. És már nemcsak a gazdátlan csomagokra, de a körülöttünk lévő emberekre is figyelni érdemes, hiszen nagyon sokan vannak olyanok, akikről nem tudjuk, miért is jöttek ide – tanácsolta Földi László az M1 reggeli műsorában.