Megszólalt Lagzi Lajcsi - exkluzív nyilatkozat a Híradóban

Előzetesbe került Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos ellen lopás és vesztegetés miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. A gyanú szerint lopta a vizet, a gázt és az áramot is két ingatlanában, amikor pedig mindez kiderült, még meg is akarta vesztegetni a cégek munkatársait. A művész a Híradónak adott exkluzív interjújában ártatlannak mondta magát, letartóztatását koncepciós eljárásnak nevezte.

A gyanú szerint Galambos Lajos tíz éve szabálytalanul, a mérőórákat megkerülve vételezte a vizet, a gázt és az áramot mocsai tanyáján, valamint öt éve egy tatai luxus lakóparkban lévő ingatlanán is. A ki nem fizetett közműdíjak miatt a szolgáltatókat akár 30 millió forintos kár is érhette.

A rendőrök szerint amikor az áramszolgáltató munkatársai rájöttek a lopásra, Lagzi Lajcsi több százezer forintot adott nekik, hogy simítsák el az ügyet.

A művészt lopás és vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Eljárás indult felesége és a lakóparkot üzemeltető cég egyik embere, valamint az áramszolgáltató két megvesztegetett munkatársa ellen is. A Híradó értesülései szerint ők beismerő vallomást tettek, így szabadlábon védekezhetnek. A budaörsi bíróság délután elrendelte mindhárom, őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását.

Galambos Lajos az M1 riporterének a következőket mondta:

„Mindenkit szeretek gyerekek és nagyon szépen köszönöm, hogy megjelentetek, adtátok az időtöket. Én úgy érzem változatlanul, hogy ez egy személyes ügy, mert nem lehet egy perc alatt egy ilyen döntést meghozni. Nagyon sz…rul érzem magam, főleg a feleségem miatt. Azt szeretném, ha nem egy olyan tájékoztatást adnátok, mint amilyen ítéletet hozott most a bírónő. Meghallgatott minket kettő órában, majd egy percben elmondta, ami valószínű, előre le volt írva. Tartok tőle, hogy egy koncepció áldozata vagyok. De hát kibírtam én már sok mindent. Én egy olyan családból jövök, sok mindenen túlmentünk már. Szeretlek titeket.”

Galambos Lajos ennél sokkal kevesebbet mondott a nyomozóknak. Gyanúsítotti kihallgatásán - élve törvény adta jogával - megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítás ellen azonban panaszt jelentett be, az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló döntés ellen pedig fellebbezett.