Terroristagyanús emberekről kapott aggasztó fotókat az M1

Milliós karórával a kezén, egy Dubaiban élő dúsgazdag férfi volt egyik, aki a bevándorlók között elvegyülve, lázadásra bíztatta őket a Keleti pályaudvarnál. Ezt állítja egy önkéntes, aki sokszor kint dolgozott a Keletinél. Fotókat is csatolt bizonyítékul. Azt mondja, azért jelentkezett az M1-nél, mert vállalhatatlannak tartja, hogy ilyen, tisztázatlan hátterű és múltú embereket kell segíteniük.

Több ezer migráns fordult meg a Keleti pályaudvarnál az elmúlt hetekben. Ott tartózkodásuk idején civil önkéntesek segítették őket.



A M1 birtokába jutott üzenetváltás szerint az egyik szervezet aktivistája aggasztónak tartotta, hogy a bevándorlókkal együtt tisztázatlan hátterű személyek is Magyarországra érkeztek. Az önkéntes  egy társának írt üzenetben azt írta:

"Küldök egypár képet... csak úgy érdekesség képpen... azt gondolom én ki fogok szállni ebből a dologból. Csoportunk egynéhány tagja számomra vállalhatatlan dolgokat csinál."

Majd átküld néhány korábbi fotót az egyik állítólagos bevándorlóról. Rögtön az első képen lőfegyverrel pózol a férfi, majd ugyanez a személy látható több másik képen is. Végül az egyik közösségi oldalon található profilja következik. Ugyanazon a képen szakállal és szakáll nélkül. Adatai szerint Szíriában született és Dubaiban él.

Az aktivista ezután azt írja: "Ez a srác szombaton hagyta el a Keletit. A karján kb. 3 milliós óra volt. És voltak társai."

Majd úgy folytatja: "A képek egy része Dubaiban készült. És itt van mellettem."

Ezután egy fotó következik, amelyen állítólag ugyanez a férfi látható a Keleti pályaudvaron, segítő önkéntesek társaságában.

Az aktivista társa ezután visszakérdez, hogy "Ők voltak a tüntetésfűtők??" Vagyis azt kérdezi, hogy ők biztatták-e fel a migránsokat a tüntetésekre.

Erre érkezik a válasz: "Igen ők. Ők csinálták a balhét és indították el a tömeget. Aztán nem tartottak a tömeggel."

Szeptember 4-én a Keleti pályaudvarnál már reggel óta hangolták egymást a migránsok, hogy gyalog induljanak meg Ausztria felé. A bevándorlók egy része kora délután el is indult. Először egy pár száz fős csoport csomagolt össze, aztán egyre többen lettek. Végül már több mint ezren végiggyalogoltak Budapesten, majd az M1-es autópályán Hegyeshalom irányába, hosszú időre megbénítva ezzel a közlekedést.

Úgy tudjuk, a szóban forgó civil szervezettel az elmúlt hetekben többen is szakítottak, köztük a két aktivista is. Arcukat nem vállalják, mert azt mondják, családjuk van, akiket féltenek. Azt azonban elmondták: vállalhatatlan számukra, hogy olyan embereket is menekültként kellett támogatniuk, akik között akár terroristák is lehettek.

További bizalmas információkat is kapott az M1 stábja az önkéntestől. Arról, hogy kik, hogyan mozgatták és irányították a bevándorlókat. És a magyar civilek, sőt politikai szervezetek hogyan, mivel segítették őket. Ezt holnap mutatjuk be...

Terroristagyanús férfiről kapott fotókat az M1


És, újabb fotók! Itt az M1-en napokon át mutattuk azoknak a férfiaknak a fotóit, akiket terrorista cselekmény gyanúja miatt keresnek. Az egyikükről - aki piros hátizsákkal közlekedett Röszkén és egy hangosbemondóval irányította a rendőrökre támadó fiatal férfiakat - ma egy sorozatnyi fotót kaptunk: fegyverrel a kezében szerepel több képen. A képek küldője szerint ugyanarról a férfiról és társairól készültek a fotók, akik a röszkei támadásban részt vettek.

"A képek megdöbbentőek" - ezt írta a küldőjük. Szerinte sokkal nagyobb baj is történhetett volna, mert mint állítja: itt egy összeszokott csoportról lehet szó, akik - legalábbis ezen képek szerint - fegyverhez szokott emberek.