Ötödször rendezik meg a Kutatók a neten virtuális találkozót

A 2010-ben indított sorozatot folytatva idén ötödik alkalommal rendezik meg a Kut@tók a Neten – Kutatói Blog és Weboldal Találkozót.

A 2015. november 9-15. között zajló virtuális seregszemlén bemutatkozhatnak mindazok, akik tudományos munkájuk mellett vagy annak részeként blogot írnak, weboldalt szerkesztenek vagy a közösségi hálózatokon (Facebook, Twitter, Tumblr, stb.) népszerűsítik a tudományokat - írják a szervezők közleményükben.

A kutatói blogok, weboldalak folyamatosan fejlődnek, új kezdeményezések indulnak, sokak által kedvelt felületek szerkesztői szüneteltetik vagy szüntetik meg lapjaikat. A Kut@tók a Neten ötödik alkalommal térképezi fel a világhálón a hazai és határon túli szakemberek által gondozott tudománynépszerűsítő kezdeményezéseket.

Egy csokorba gyűjti a kutató bloggereket és weblapszerkesztőket, hogy a kutatások iránt érdeklődők közös platformon ismerkedhessenek meg a tudomány művelőinek hétköznapjaival és eredményeivel.



2015. október 31-ig várják azok jelentkezését, akiket mindennapjaik a laborok, levéltárak, könyvtárak varázslatos világához köt. A rendezvény a kutatók által írt, működtetett blogok, weboldalak, közösségi megjelenések bemutatásán kívül az egymás közötti együttműködés szorosabbra fűzését is szolgálja. Idén először külön JUNIOR kategóriát is indítanak a középiskolások által szerkesztett, tudománynépszerűsítő netes tartalmaknak.

A virtuális bemutatkozás hete alatt legtöbb érdeklődőt vonzó blogok, weblapok szerkesztői könyvjutalomban részesülnek.