Gyerekkel sem lehetetlen a társkeresés

Nehéz a társkeresés, főleg, ha az embernek már gyerekei is vannak. A hölgyek szerint előfordul, hogy a férfiak csak alkalmi kapcsolatra vágynak, sok férfi meg arról panaszkodik, hogy a gyermekes anyukák csak ki akarják használni őket. A Kossuth Rádió Napközben című adásában párkapcsolati szakértők adtak tanácsot párkeresőknek.

Joó Attila gyermekpszichológus szerint érdemes rögtön az elején elmondani gyerekünknek, hogy új társat szeretnénk, már a szándékot is jobb közölni vele. A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy fokozatosan avassuk be a gyereket az ismerkedésbe, legyünk őszinték vele céljainkat illetően.

Randi Andi, azaz Soós Viktória társkeresőtréner, blogger az esélyek fontosságára hívja fel a figyelmet a társkeresés során. Az esélyek attól függnek, hogy ki honnan indul, azaz kihevertük-e már a válásunkat, rendezettek lettek-e a családi viszonyok. „Sokan idő előtt akarnak párt találni, amikor még nincsenek túl korábbi kapcsolatukon, válásukon. Ez azért gond, mert a potenciális új jelöltnek még mindig múltbéli sérelmeket mesélünk, ami elüldözheti az ismerkedő másik felet” – vonja le a szakértő.

Társkereső oldalon regisztrálni és várni nem jelenti automatikusan azt, hogy valaki meg is találja új párját. Sokan nincsenek tisztában megváltozott céljaikkal, ezért nagyon fontos, hogy önismereti tréningeken, foglalkozások vegyünk részt. Újjá kell építeni a bátorságot, önbizalmat egy válás után, hogy ismét elhiggyük, kellhetünk a másiknak.

Székely András, a párkeresési szolgáltatást is nyújtó Három Királylány, Három Királyfi mozgalom képviselője is az önismeret fontosságát hangsúlyozza. Ehhez pedig elengedhetetlen a korábbi kapcsolatot lezáró, normalizáló gyászfolyamat végigvitele - teszi hozzá. Tapasztalata szerint sokat segítenek az olyan programok, amelyeken fokozatosan ismerkedhetnek meg emberek egymással nagyobb társaságban, például borkóstolók, kirándulások alkalmával.
Gyerekkel sem lehetetlen a társkeresés

Minél inkább őszintének kell lenni

Online társkeresés során sokan elhallgatják, hogy gyerekük van, amikor pedig ez kiderül, a másik fél elveszti bizalmát. A másik nagy hiba, hogy a gyereket tolják előtérbe az ismerkedők. Ennek az az üzenete, hogy anyát vagy apát keresünk, nem pedig társat – mondja Soós Viktória. Sok esetben előny a gyerek. Nem kell megalkudni, nem kell elveszteni a reményt. Gyerekes férfiak például kifejezetten gyerekes anyukákat keresnek és fordítva – rögzíti a szakember.


Álláspontja szerint keressünk addig, ameddig ki nem alakul egy új kapcsolat, aztán majd kiderül, hogy lesz-e új család is. Nagyon fontos, hogy objektívan értékeljük a másik felet, megfelelnek-e a közös célok, értékrend, ehhez pedig akár külső segítség, például barátok bevonását is vegyük bátran igénybe – zárta a beszélgetést a tanácsadó.