Vodkában oldották fel a tápszert - a baba túlélte a tévedést

A tévedésből alkoholban oldott tápszertől a csecsemő vérének alkoholszintje több mint háromszorosa lett a felnőtt autóvezetők számára megengedett szintnek.

Túlélte a fél deciliter vodkába kevert tápszert egy hathetes wisconsini kislány, két nap után kiengedték a kórházból - jelentette be a helyi rendőrség. A tévedésből alkoholban oldott csecsemőtápszertől a baba vérének alkoholszintje 0,294 mg/ml lett, ami több mint háromszorosa a felnőtt autóvezetők számára megengedett szintnek - számolt be róla szerdán Bradley Hetlet, a kenoshai rendőrség szóvivője.

Újszülött csecsemő. (Fotó: AFP)

Képünk illusztráció. (Fotó: AFP)Az ügyet kivizsgáló szakértők szerint az eset tévedésnek minősül, a kislány 22 éves szülei ellen nem emelnek vádat. Az apát külön vádolták meg a veszekedés miatt, amely akkor tört ki, amikor a kislány a méregtől szenvedni kezdett. Az anya a rendőrségnek elmondta, aznap vizet töltött egy palackba, hogy elkészítse a baba tápszerét, majd kiment a konyhából. Az apa ezután ment be oda, és kiöntötte a palackból a vizet, majd vodkát töltött bele, amivel később át akart menni egy barátjához.

Amikor az anya visszament a konyhába, a szóban forgó palackból körülbelül fél deciliter vodkát összekevert a tápszerporral, majd megetette vele a kisbabát - folytatta Hetlet. A szülők akkor vették észre a tévedést, amikor a kislány egyre szokatlanabbul viselkedett. "Ekkor egymást kezdték vádolni, és nagyon összevesztek" - magyarázta a szóvivő. Végül megérkeztek a családtagok, majd a rendőrök, így került a kislány kórházba.