Vízágyút is bevetettek a magyar-román meccs szünetében a randalírozók ellen, többen megsérültek

Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció "elvesztette békés jellegét" - közölte az ORFK péntek este. Tájékoztatásuk szerint az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben. Összecsapás volt a szünetben is.

A Népligetnél, a Planetárium előtti helyszínre szurkolói demonstrációval egybekötött meccsnézést jelentettek be a Magyar Labdarúgó Szövetség jegyértékesítési rendszere ellen. A szurkolók egy része kövekkel és fém szemeteskukákkal is dobálta a rendőröket, valamint színes füstgránátokat is közéjük hajítottak, több rendőrt eltaláltak.

Az MTI tudósítója előzőleg arról számolt be, hogy a rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, akiket a stadiontól a Népliget belseje felé szorítottak, könnygázt bevetve. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata ezzel kapcsolatban azt közölte: a rendőrség a demonstrálókat a Népligetbe beszorítva megakadályozta a szurkolói csoportok közötti konfliktus kialakulását.

A  mérkőzés szünetében is összecsaptak a rendőrökkel az ultrák, a Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton.
A  huligánok kövekkel, üvegekkel, téglákkal dobálták meg a rendfenntartókat, de megtámadtak megkülönböztető jelzéssel ellátott autókat is.

A rendőrök ismét könnygázt, később vízágyút vetettek be; utóbbival a Planetárium elé próbálták visszaszorítani a csoportot. Az akcióban a lovasrendőrség is részt vett.  A rendőrökre támadók közül többen megsérültek, őket mentők szállították el.

Budapest, 2015. szeptember 4. Egy magyar szurkoló román zászlót éget a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénánál 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Marjai János


A demonstrálók közül a rendőrség 13 főt emelt ki és állított elő. Egyúttal felszólították a demonstráció szervezőjét, hogy ha a demonstráció újra elveszítené békés jellegét, azt oszlassa fel.

A Deák téren kezdődött

Az MTI tudósítója arról számolt be péntek délután, hogy futballszurkolók több száz fős csoportja vonult végig péntek délután a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, ahol este a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést rendezik.Útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantgattak, a tömegből többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

A fekete ruhába öltözött csoportot a készenléti rendőrség nagy erőkkel kísérte. Felrobbant egy hanggránát egy magyar szurkoló kezében péntek délután a Kálvin téren, a robbanásban a szurkoló több ujja leszakadt - számolt be az esetről az M1 aktuális csatorna.

A rendőrök könnygázt is bevetettek, gumibotot használtak, és a stadionnal szemközti Népligethez szorították a szurkolókat, akik tovább dobálják az üvegeket és a petárdákat.

A tudósításban elhangzott, hogy a szurkolók egy csoportja - amely a Groupama Arénába tartott - egy élelmiszerboltból fizetés nélkül távozott.

Nem állnak meg a metrószerelvények péntek délután és este a Keleti pályaudvarnál - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A közlemény szerint várhatóan 17 órától fél kilencig, valamint este tíz órától az utolsó járat indulásáig az M2-es metró a Keleti pályaudvar állomáson csak áthalad, az M4-es metró pedig nem megy el a Keleti pályaudvar végállomásig, csak a Rákóczi térig közlekedik.  Az intézkedés okát a BKK nem közölte.

Előzőleg  verekedés tört ki a migránsok és a fociszurkolók között a Keletinél, amikor a szurkolók  petárdákat dobtak a migránsok  közé.

Egymást ütötték a román szurkolók a Groupama Arénában

Verekedés tört ki a román drukkerek szektorában a 20.45-kor kezdődő, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

Budapest, 2015. szeptember 4. Román szurkolók verekednek a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Czeglédi ZsoltA vendégszurkolók egy kisebb csoportja összeverekedett, ahogy arra már Bukarestben is volt példa. Az incidenst követően a rendőrök nagy létszámban bevonultak a szektorba, egyelőre csak "farkasszemet néznek" a román ultrákkal.

Zavargás a mérkőzés szünetében

A magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés szünetében is összecsaptak a rendőrökkel az ultrák, a Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton.

A huligánok kövekkel, üvegekkel, téglákkal dobálták meg a rendfenntartókat, de megtámadtak megkülönböztető jelzéssel ellátott autókat is.

A rendőrök ismét könnygázt, később vízágyút vetettek be; utóbbival a Planetárium elé próbálják visszaszorítani a csoportot. Az akcióban a lovasrendőrség is résztvesz.