Kattintson, és nézze meg itt újra a budapesti tűzijátékot!

A látványt több mint 3 000 bomba, közel 1 400 római gyertya és 200 bombettatelep biztosította, a 10 000-nél is több effektet pedig 5 000 elektromos izzógyújtó aktiválta. Egy hét alatt, 40 ember közreműködésével, 7 tonna pirotechnikai terméket és 30 kilométer elektromos kábelt telepítettek a szakemberek.


A magyar történelem hét felvonásban

Csütörtök este hét felvonásban elevenedett meg a magyar történelem. A látványvilágban a hagyományokhoz hűen idén is klasszikus elemek jelentek meg az égen. Államalapító Szent Istvánról arany színekkel, a háborúkról és forradalmakról durrogó, hangos effektekkel emlékeztek meg. Megjelentek a nemzeti színek, és az Európához való tartozást jelképező kék és sárga kompozíciók.

Idézetek és zene

A tűzijátékot a korábbi évekhez hasonlóan idézetek és zene is kísérte. A tűzijáték zenei kompozíciójának összeállításáról az előző évek hagyományait követve a Petőfi Rádió szakemberei gondoskodtak. A rádió zenei vezetője, Borcsik Attila „Izil” és munkatársai olyan zenei válogatást állítottak össze, amelyben a klasszikus és modern dallamvilág mellett versrészleteket is hallhatunk.