Elindult az első hazai online mikroadományozási rendszer

Augusztus elején elindult az első hazai mikroadományozási rendszer a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint hazai internetes kereskedők összefogásával.

A kezdeményezésben részt vevő webáruházak vevői fizetéskor egy kattintással felkerekíthetik a vásárlás összegét, egyedi karitatív programokat támogathatnak általa - közölte a szeretetszolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu vevői a Családok Átmeneti Otthonát támogathatják, a Groby.hu vásárlói a szeretetszolgálat ételosztási tevékenységét segíthetik, az Ebolt.hu felhasználói a mozgó orvosi rendelő fejlesztéséhez járulhatnak hozzá, a Jegy.hu vevői pedig hátrányos helyzetűek részvételét támogathatják kulturális- és sportprogramokon.

A Kerekítsd fel! programot azért hozta létre a szeretetszolgálat, hogy a hazai online vásárlók a lehető legkönnyebben hozzájárulhassanak konkrét jótékonysági programok megvalósításához.

A program részleteiről és a támogatott karitatív tevékenységekről a kerekitsdfel.hu oldalon érhető el részletes információ.