Déva várával bővült a szarvasi Mini Magyarország makettpark

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szombaton felidézte, hogy a makettparkot elkezdték bővíteni a történelmi Magyarország építészeti emlékeivel is, közöttük Erdély történelmi váraival, nevezetességeivel, ennek keretében adták át Déva várának modelljét.

Átadták szombaton a szarvasi Mini Magyarország legújabb, történelmi hátterű makettjét, az erdélyi Déva várát. Az alkalomból jótékonysági napot is rendeztek: a makettpark szombati jegybevételét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára ajánlják fel.A szarvasi Mini Magyarország makettparkot tavaly 76 ezer látogató kereste fel, idén szeretnék átlépni az "álomhatárt", a százezres látogatószámot - mondta Ruszinkó Ádám.

A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy az olyan, nagy nyári fesztiválok, mint a hétfőn kezdődő Sziget vagy a korábban megrendezett Balaton Sound, sok fiatal külföldit vonzanak Magyarországra, ők később, idősebb korukban, akár turistaútra, akár kongresszusokra, várhatóan szívesen térnek majd vissza hazánkba.