Klinikán kezelnek egy szír bevándorlót Szegeden

A közmédia információi szerint jelenleg is a szegedi klinika fertőzőosztályán kezelnek egy szír férfit.

Vasárnap hajnalban egy szír állampolgárságú férfit szállítottak a szegedi klinikára, jelenleg a fertőzőosztályon kezelik. A klinikától a közmédia azt az információt kapta, hogy a férfinek hasmenéses tünetei vannak, állapota kielégítő.

A férfit elfogása után azonnal klinikára vitték, feltételezhetően azért, mert azt állította magáról, hogy fertőző beteg, de mostanra úgy tűnik, hogy ez nem igaz.

A rendőrség még az év elején egészségügyi áteresztő pontot alakított ki, éppen azért, hogy azokat a határsértőket, akik valamilyen panasszal érkeznek, meg tudják vizsgálni, és szükség esetén ellássák őket.A határsértők ellátására a röszkei hangárban is van lehetőség, illetve hétvégente a Honvédkórház speciális mentőcsoportja is a térségben tartózkodik, s ők akár a zöld határra is kimennek, ha valamilyen betegség, rosszullét felmerül.

A rendőrség is elővigyázatos és felkészült. A határsértők elfogásában, őrzésében részt vevő rendőröknek gumikesztyűket, szájmaszkokat biztosítanak és a szállítójárművek üléseit is folyamatosan fóliázzák.

Egyébként nem ritka, hogy a migránsok enyhébb betegségekkel érkeznek: ezek általában horzsolások, sebek, csípések, a nagy melegben pedig számos esetben napszúrás is előfordult. Több alkalommal volt példa rá Szegeden is, hogy határsértőknek kórházi kezelésre volt szükségük.