Világszerte hódítanak a magyar biokozmetikumok

Napégésre és ekcémára a levendula; vízhiányos, száraz bőrre a rózsa, sebekre vagy horzsolásokra pedig a körömvirág lehet a gyógyír. Pattanások ellen pedig ott a kamilla. Azaz vissza a természetbe! Hódítanak a biokozmetikumok – hangzott el a Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában.

A kecsketejes termékek és a levendulás krém nagyon jó az allergiára. Hasznos az ekcéma ellen is, mivel gyulladáscsökkentő hatása van – mondta Czakó Béla, akinek csapata közel egy évtizede készít kozmetikumokat.

Kézműves szappanokat árusító stand a tanyasi termékeket árusító Hold utcai piacon. MTI Fotó: Marjai János

Kézműves szappanokat árusító stand a tanyasi termékeket árusító Hold utcai piacon. MTI Fotó: Marjai JánosCégük, mint mondták, jelen van a többi közt Közép-Afrikában, Dubajban, Németországban, Romániában, Svájcban.

Német nyelvterületen most a levendulás termékek számítanak slágernek, az arab világban a natúr termékek mennek, melyekben nincs semmiféle illatanyag.

Elmondták azt is, hogy a hagyományos szappanuk lúgosítással, főzéssel készül. A benne lévő kivonatok nem bántják a bőrt, sőt, rásegítenek a gyógyulásra. A körömvirágos a horzsolásokra, a kamillás tiniknek, pattanások ellen ajánlott.A kecsketejből és parlagfűből készült szappan állítólag jó az allergiára. Csak a hajtások és a levelek vannak belefőzve, a termék beállítja a bőr PH-értékét. Egy szappan elhasználása után már érezni, hogy az allergia kissé alábbhagy – hangoztatta Czakó Béla.

A kecske antibiotikumot termel a tejében, ezt használják lényegében a termékekben – tette hozzá.
Biokozmetikumok - Szombat reggel