Késsel hadonászott egy afrikai menekült a bicskei Tescóban

Szerdán egy késsel rendelkező afrikai menekültet fogott el a bicskei rendőrség a helyi hipermarketben - erősítette meg a hirado.hu munkatársának a sajtóértesülést a Fejér megyei Rendőrkapitányság.

Szerdán délután a bicskei Tesco hipermarketben egy afrikai menekültet fogott el a rendőrség, aki késsel a kezében hadonászott  – értesült a Privát Kopó bűnügyi magazin.

A Fejér megyei Rendőrkapitányság a hirado.hu megkeresésére elmondta, a  jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint június 24-én délután egy bicskei áruházban egy külföldi férfi késsel a kezében tartózkodott az eladótérben. Mivel a férfi zavartan viselkedett a helyszínre érkező járőrök őt biztonsági intézkedés keretében a helyi rendőrkapitányságon előállították, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

 

A kép illusztráció. Bicske (MTI Fotó: Soós György)A korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben Horváth Diána rendőrzászlós a hirado.hu-nak elmondta, a férfi nem lépett fel támadólag senkivel szemben, és személyi sérülés nem történt. A Bicskei Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértése miatt indított eljárást az ügyben.

A Privát Kopó értesülései szerint az afrikai férfi a közelben található menekülttábor lakója. Információjuk szerint az 1-es főút bicskei szakaszán, a menekülttábor közelében kialakított körforgalomnál rendszeresen csapatokba verődött menekültek zaklatják - egyre agresszívabban - az autójukkal lassító gépkocsivezetőket: a járművek ablakán bekopogva pénzt kérnek, mivel - állításuk szerint - „éheznek”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a menekülttáborban elszállásolt személyek számára napi többszöri, ingyenes étkezést, valamint több ezer forint „költőpénzt” biztosítanak.

Képünk illusztráció.