Európai színvonalú műtőasztalt kapott a Borsod megyei kórház

Ötvenmillió forint adományban részesült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztálya.

A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet adományaként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztálya az európai normáknak megfelelő, korszerű műtőasztalt kapott, amelyből Magyarországon ez az egy darab található.

Miskolc, 2015. június 15. Kiss Ákos főorvos, Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke, Csiba Gábor főigazgató főorvos, Réti Gyula osztályvezető főorvos és Papp János főorvos (b-j) sajtótájékoztatót tart a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályán 2015. június 15-én. Az alapítvány egy 50 millió forint értékű műtőasztalt adományozott az osztálynak. MTI Fotó: Vajda JánosBalogh István, az alapítvány elnöke a Krónikának elmondta: 18 éve az a céljuk, hogy a beteg gyermekek gyógyítása elérje a nyugat-európai színvonalat, de hiába vannak megfelelő orvosok, ha nincsen hozzá technika.
Kossuth Rádió, Krónika

A műtőasztal tartozékai lehetővé teszik bármely testtájon, bármilyen korú és méretű gyermeknél a különböző műtétek biztonságos és korszerű körülmények közötti elvégzését. Az asztal valamennyi helyzetének beállítása digitális vezérléssel, távirányítóval lehetséges, közölte az intézmény az MTI-vel.Az osztály jelenleg is az ország egyik legnagyobb, legszélesebb szakmai repertoárral rendelkező gyermeksebészeti ellátást nyújtó egysége. A Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Onkohematológiai Osztályával közösen a régió daganatos betegeinek ellátásán túl az ország más területeiről is kezelnek csontvelő transzplantációra szoruló betegeket, emellett az újszülött- és gyermeksebészet csaknem valamennyi specialitását művelik.

A továbbiakban szükségtelenné válik a betegek műtétek előtti, sokszor hosszú időt igénybe vevő "fektetése, pozicionálása".