Kétezerrel több óvodai férőhely lesz 2016 végéig

Kétezerrel bővül az óvodai férőhelyek száma 2016 végéig mintegy 2,5 milliárd forintból - közölte a nemzetgazdasági miniszter egy szombati budapesti rendezvényen.

Varga Mihály elmondta, a következő hónapoktól 64 településen alakítanak ki újabb óvodai férőhelyeket, erről az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Belügyminisztériummal közösen döntöttek.

Utalt arra, hogy szeptembertől kötelező lesz óvodába járatni a hároméves, vagy annál idősebb gyereket, ezért új óvodai férőhelyekre lesz szükség.



A nemzetgazdasági miniszter szombaton a Családháló.hu online családi magazin és közösség rendezvényén azt mondta, a kormány ahogy eddig, intézkedéseivel a jövőben is támogatja a családokat, és 2016-ban is a családok lesznek a legfontosabbak.

A kormányzati gazdaságpolitika középpontjában 2010 óta a családok állnak, és az adópolitikában, a járulékrendszerben, a támogatáspolitikában szeretnének minél többet tenni értük - hangsúlyozta Varga Mihály.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. MTI Fotó: Balogh Zoltán



A miniszter a józsefvárosi Károlyi-Csekonics rezidencián tartott rendezvényen Családháló-díjakat adott át a gyermekvállalásért, gyermeknevelésért, gyermekek egészségéért tevékenykedő szakembereknek, intézményeknek.

A díjat idén négy intézményi és hat egyéni kategóriában adták át az online magazin olvasóinak jelölései és szavazatai alapján. 2014 szülészetének az Egyesített Szent István és Szent László Kórház szülészetét, bölcsődéjének a Csongrád megyei Algyő Bóbita Bölcsődét, óvodájának a pilisszentiváni Heidi Német Nemzetiségi Magánóvodát, míg családi napközijének a Bács-Kiskun megyei Solt PETJES Családi Napközi és Játszóházát választották az olvasók.

A Családháló.hu honlap 2011 májusában indult el, akkor azt közölték, a portál célja a tájékoztatás mellett az, hogy olvasói segítségével "feltérképezze Magyarországot családbarát szempontból".