300 millióval nem tudott elszámolni egy érdi ügyvédnő

A nőt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással, ügyvédi visszaéléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítja.

Őrizetbe vettek egy nőt, aki korábban Érden ügyvédi irodát működtetett és csaknem 300 millió forinttal nem tud elszámolni a nála letétbe helyezett pénzekből - közölte Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.Gyugyi Csilla elmondta: az alapos gyanú szerint a volt ügyvéd 2012-től több ügyfelének azt ígérte, hogy külföldi projekthitelt szerez nekik. Kuncsaftjai teljesítőképességének állítólagos ellenőrzésére különböző összegek ügyvédi letétbe helyezését kérte, amit többen meg is tettek: 40 és 100 ezer euró, illetve 12 és 100 millió forint közötti összegeket adtak át a gyanúsítottnak.

A szóvivő tájékoztatása szerint ezt a pénzt a nő az adósságai rendezésére fordította vagy felélte, esetenként az újabb befizetésekből visszaadta a nála korábban letétbe tett összegek egy részét vagy egészét. Projekhitelt ígérete ellenére senkinek nem intézett, erre nem is volt lehetősége. Ügyfelei elől folyamatosan bujkált, a hívásaikat nem fogadta. A gyanúsítottat 2013 áprilisában kizárták az ügyvédi kamarából - tette hozzá Gyugyi Csilla.

Mivel tartani lehet a nő szökésétől, illetve fennáll annak veszélye, hogy bizonyítékok eltüntetésével befolyásolja a nyomozást, esetleg újabb bűncselekményt követ el, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette a gyanúsítottat, és kezdeményezte az előzetes letartóztatásának elrendelését - közölte a szóvivő.