Elhunyt Obersovszky Péter

Hosszan tartó betegség után vasárnap hajnalban elhunyt Obersovszky Péter újságíró, riporter, műsorvezető - közölte a család az MTI-vel.

"Mély fájdalommal és megrendülten tudatjuk, hogy 2015. május 31-én hajnalban, kollégánk Obersovszky Péter betegségével szembeni hosszantartó küzdelem után 55 évesen elhunyt" - írta közleményében az MTVA.

Obersovszky Péter közel 30 évet töltött el a médiában. Munkatársa volt a Kossuth Rádió Krónikájának és az Egyenleg című műsornak . Később a Hét című műsor szerkesztő riportere és főszerkesztője lett.

"Obersovszky Péter a kereskedelmi média világát is megismerte, hiszen dolgozott a TV2-nél és az Infórádiónál is. Kollégánk sosem spórolt energiájával, 2004-ben indította el a Krónika délben című műsort a Klubrádión és ezzel egyidejűleg a Magyar Televízió Élesben című vitaműsorát is vezette. Főszerkesztője és műsorvezetője volt az Echo TV Tabuk nélkül és Heti mérleg című műsorának is. A közmédiában vezette a Ma Reggel és Az Este című műsort és felelős szerkesztője és műsorvezetője volt A Lényegnek. Péter nem csak műsorokat, hanem 4 kötetet is jegyzett. Első könyvét 2005-ben szerezte, amelyet még 3 kötet követett.  Az utolsó percekig, hatalmas erővel dolgozott a Kossuth Rádió, Vasárnapi Újság című műsorában, mint felelős szerkesztő" - írták a dokumentumban.

Az MTVA Obersovszky Pétert saját halottjának tekinti - olvasható a közleményben.