Megérkeztek a polgármester-választások eredményei

Három településen tartottak ma időközi polgármester-választást: Nyírkátán, Szúcs községben és Udvariban.

Független jelölt nyerte a polgármester-választást Nyírkátán

Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a Nyírbátorhoz közeli település vezetője, Jeney Sándor (Fidesz-KDNP) februárban elhunyt. Kerekes Imre elmondta: a győztes, Lakatos Sándor Attila 631 szavazatot kapott, mögötte Oláhné Kocsis Margit (Fidesz-KDNP) végzett 502 vokssal. A harmadik jelöltre, Nyeste Andrásra (Munkáspárt) egy választó szavazott.



A választáson az 1495 szavazásra jogosult helyi lakos közül 1153-an járultak az urnákhoz, így a részvétel 77,12 százalékos volt.

A tavaly október 12-i önkormányzati választáson Jeney Sándor 603 voksot kapott, a második helyen akkor a mostani győztes, Lakatos Sándor Attila végzett 477 szavazattal.

Kökény Bélát választották meg Szúcs polgármesterének

Kökény Béla független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Heves megyei Szúcson - közölte Benkár József, a település jegyzője az MTI-vel.

Elmondta: a választási névjegyzékben szereplő 321 lakos közül 213-an szavaztak, két voks érvénytelen volt. A négy jelölt közül Kökény Béla 125, Tóth Tamás Lászlóné (független) 47, Gombár Józsefné (független) 38, Németh Zsolt (Munkáspárt) egy szavazatot kapott.

Azért volt szükség időközi polgármester-választásra Szúcson, mert a korábbi vezető, Egyed Zsigmond (független) lemondott tisztségéről.

Az eddigi polgármester nyerte az időközi választást Udvariban

Peszt Attila független ügyvivő polgármester nyerte az időközi választást vasárnap a Tolna megyei Udvariban - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

A választáson ketten indultak, Peszt Attila 101, Szabó Katalin független jelölt 86 szavazatot kapott - mondta Tokainé Mézes Mária. A 333 lakosú településen a 284 választásra jogosult közül 187-en mentek el szavazni, érvénytelen voks nem volt - tette hozzá.

A községben azért rendeztek időközi választást, mert tavaly októberben nem sikerült polgármestert választani, az egyetlen jelölt ugyanis a voksolás előtt nem sokkal visszalépett. A február 8-ra kitűzött időközi polgármester-választás jelölt hiányában elmaradt.

Peszt Attila 1993-tól 2014-ig független polgármestere, 2014. októbertől ügyvivő polgármestere volt a településnek.