Fotózni is akar? Ezt a mobilt válassza

Itt a nyaralás, sokan választanak úgy telefont, hogy már ne is legyen szükségük külön kompakt fényképezőgép vásárlására. Megmutatjuk, ebből a szempontból melyik mobil a legjobb döntés.

Független, részrehajláson nem érhető tesztelőoldal a DxOMark. A HTC One M9 piacra kerülése miatt újraírta toplistáját – igaz, a lista nem teljes, mert az LG méregdrága, s vélhetően remek kamerával ellátott új G4-esét még nem lehetett górcső alá venni.

Ami az M9-et illeti: amúgy is csalódást okozott a minap debütált készülék, melynek most a kamerája sem kapott túl sok dicséretet – a pontszámait szűkmarkúan osztogató DxOMark a rangsor 22. helyére tette a HTC zöld színnel kiemelt zászlóshajóját.

DxOMark mobilkamera fototeszt

Mint látható, a legjobb kamerával két Samsung - az S6, valamint a Note 4 - büszkélkedhet, sokak meglepetésére az új iPhone-oknak a harmadik és negyedik hellyel kell beérniük. Ezután az előző sorozatú Galaxy következik, majd – szokás szerint - a Sony, s a Google referencia-készüléke, a Nexus 6 jön 78 ponttal.

Meg kell jegyezni, hogy bármelyik telefon, amelyik a szigorú mérések nyomán egyáltalán felkerült a fenti ábrára, nyugodtan ajánlható az átlagos kompakt fényképezőgépek helyett. És egyik sem képes pótolni egy, árban a középkategória aljára pozicionált, legalább 150-200 ezer forintos fényképezőgépet.

A DxOMark oldalán nem csak a legjobbnak minősítetteket, hanem az összes ismert mobilt megtalálhatjuk. És persze nem a kamera az egyetlen szempont a választásban.