A K&H június 15-éig számol el ügyfeleivel

Azért csak ekkora fejezi be a pénzintézet az elszámolást, mert a banknak az állammal szemben indított polgári peres eljárása a devizaalapú hitelek ügyében felülvizsgálati eljárással fejeződött be.

A hitelintézet szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a peres eljárás felülvizsgálattal megvalósult lezárulása kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.

Kiemelte: a K&H Bank 2015. március második felében, a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámolásban érintett ügyletekre vonatkozóan a levelek kiküldését. A bank nagyjából 200 ezer levelet fog kiküldeni - áll a K&H közleményében.

A vonatkozó hatályos jogszabályok alapján azoknak a pénzintézeteknek, amelyek nem fordultak bírósághoz - illetve ha az eljárás március 1-je előtt lezárult - 2015. április 30-áig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó leveleket. Az április 30-án feladott   küldeményeket - tekintettel a hosszú hétvégére - május 4-étől kézbesíti a posta.