Fazekas szerint mintaszerű a Bodrogzug területén megvalósított projekt

Mintaszerű a vizes élőhelyek vízpótlásának javítására törekvő, a Bodrogzug területén megvalósított projekt, amely az országban egyedülálló érték megóvására irányul - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Aggteleki Nemzeti Park területén, a Bodrogzug vízellátásának javítása, valamint szabályozhatóvá tétele elnevezésű projekt záró rendezvényén pénteken, Bodrogkeresztúrban.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szavai szerint a Bodrogzug csodálatos állatvilága, háborítatlan környezete "egy igazi földi paradicsom, amelynek védelméért kötelesek vagyunk mindent megtenni". Rámutatott, ahhoz, hogy ez ne száradjon ki, szükséges volt a vízpótlás biztosítása, és ezt ennek a projektnek a megvalósításával tudták elérni.

Ez az elmúlt időszak egyik legjelentősebb beruházása, a Tisza és a Bodrog közötti úgynevezett Bodrogzugban 3100 hektáron biztosítja a vízpótlást, a vízkormányzást úgy, hogy folyamatos legyen a vízutánpótlás, de ne járjon vele árvízveszély.

A bodrogzugi területen megvalósult beruházás 100 százalékos uniós támogatással, mintegy 830 millió forintból valósult meg.