Május elejéig kell fizetnie a Lombard Lízingnek

Visszajár az ügyfeleknek a beépített casco után visszajáró árfolyam-különbözet, összesen 380 millió forint, amelyet a beépített casco biztosításra árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI érdeklődésére közölte, hogy a visszatérítésre nyitva álló 60 napos határidő az írásba foglalt ítélet kézhezvételével indul meg, így a cég számára a teljesítési határidő 2015. május elején jár le. Hozzátették, hogy a társaság jogosult a visszafizetést akár valamennyi érintett ügyfelének a határidő utolsó napján teljesíteni.

A határidőt követően az MNB megkezdi a visszafizetések teljesítésének ellenőrzését, és figyelemmel kíséri a határozatban foglaltak teljesítését, ezzel összefüggésben további felügyeleti intézkedésre abban az esetben kerülne sor, ha a Lombard az önkéntes teljesítésre nyitva álló határidőn belül elmulasztana eleget tenni valamely határozati kötelezésnek - fejtik ki a válaszban.

Az MNB február 9-én jelentette be, hogy a Lombard Lízing Zrt. mintegy 380 millió forintot köteles visszafizetni ügyfeleinek, mivel az autófinanszírozási társaság a devizahiteleihez kapcsolódó casco biztosítás díját, jogsértő módon, devizában számította fel - miközben ő forintban fizetett a biztosítónak -, és az árfolyam-különbözetet átterhelte a fogyasztókra. Az erről szóló, másodfokú, jogerős határozatot február 3-án hirdette ki a Fővárosi Törvényszék, miután a Lombard Lízing fellebbezett az első fokú határozat ellen.