Súlyosan mozgássérült, beszélni is nehezen tud, a kutyás agility azonban mindennél többet jelent a kislánynak

A halmozottan sérült emberek és négylábú segítőik közösen mérik össze tudásukat a ParAgility versenyeken.

Patrícia oxigénhiánnyal született, értelmileg jó szinten van, de súlyosan mozgássérült és a beszédközpontja is sérült. Nyolc éves korában a Kutyával az Emberért Alapítványtól kapott egy idősebb belga juhászt, majd miután az elpusztult, érkezett Doki kutya. Annak ellenére, hogy Patrícia beszéde nehezen érthető, Doki nagyon jól megérti a kislány parancsszavait, és tökéletesen egymásra hangolódtak.
Kossuth Rádió, Szombat délelőtt

Egy halmozottan sérült gyermeknek vagy felnőttnek nagyon nehéz barátot találnia, egy olyan odaadó társ, mint a kutya a legjobb barátja lehet, s ez a szülőket is örömmel tölti el, mesélte a 14 éves kislány édesanyja a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában.

A Kutyával az Emberért Alapítvány szervezésében Patrícia egy táborba is eljutott, ahol kipróbálhatta az agility sportot. A magyarországi ParAgility biztosítja a lehetőséget, hogy a gyulai kislány és kutyája eljuthasson a versenyekre. Tavaly az Olaszországban megrendezett világbajnokságon Patrícia Dokival nyolcadik helyezést ért el, és az összes paraversenyző közül ő kapott egyedül különdíjat. A kislány nagyon elfárad egy-egy versenyen, s csak az edzések és a versenyek időtartamára száll ki a kerekesszékből. A kutyás agility verseny Patríciának az élet értelme, teszi hozzá a kislány édesapja.