Vicces meseelőadás a Dumaszínházban

Szabó Borbála új gyerekdarabjának főszereplője Ildikó királykisasszony, aki nagyon szereti a humort. Ezért csak olyan férfihoz hajlandó feleségül menni, aki képes őt megnevettetni.

Bereczki Csilla rendezésében szombaton mutatják be a budapesti Dumaszínházban a Vicces, királykisasszony?!? című meseelőadást.

Szabó Borbála új gyerekdarabjának főszereplője Ildikó királykisasszony, aki nagyon szereti a humort. Éppen ezért csak olyan férfihoz hajlandó feleségül menni, aki képes őt megnevettetni. Az udvar felhívására tódulnak a király-jelöltek meghallgatásra, hogy humoros műsoraikkal próbálják meghódítani a királykisasszony szívét. A jelöltek különböző műfajokban lépnek fel és önálló számokat adnak elő, ám a királykisasszony nagy önuralmat tanúsít és nem neveti el magát, mert várja az igazit.

A címszerepet Kiss Diána Magdolna, a kérőket Herczeg Tamás, Horváth Virgil, Csémy Balázs, Widder Kristóf, Kardos Róbert, Végh Zsolt és Dévai Balázs alakítja. Az udvarhölgyek szerepében Enyedi Éva és Gergely Katalin látható - közölték a szervezők az MTI-vel.

"A felnőttek számára léteznek olyan humoros műfajok, mint a kabaré, a stand-up vagy általában a habkönnyű komédia. De a gyerekeknek szóló darabok valamiért mindig nevelni akarnak, tanulságosan, mélyenszántóak. Elhatároztam, hogy írok nekik egy vicces, revüszerű darabot, amit valami laza mese-cselekménnyel fűzök össze. Közben elkezdett az egész magáról a humorról, a szórakoztatásról szólni: a kérők azért jönnek, hogy megnevettessék a királykisasszonyt. Végül persze nem tudtam ellenállni, mégiscsak tanulságos és mélyenszántó lett a mű. És talán egész vicces is" - idézi a közlemény a szerző szavait.

Az elsősorban kisiskolásoknak szóló zenés, humorelméleti mesejáték a Manna Produkció, a Váci Dunakanyar Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Dumaszínház közös produkciója. A darabot szombaton, vasárnap, valamint május 23-án és 31-én tekintheti meg a közönség.