Nem volt rendkívüli esemény a tapolcai választáson

Rendkívüli esemény nélkül folyt az időközi országgyűlési képviselő-választás Veszprém megye 3-as választókerületében - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a Nemzeti Választási Bizottság vasárnapi ülésén.

Mint mondta, összesen 71 883 választópolgár volt jogosult szavazni. Hozzátette: az eddigi információk szerint minden külképviseleten rendben zajlott a voksolás, még a legtávolabbi, pretoriai külképviseletre is elment a szavazásra jelentkező választó.

Átjelentkezéssel - a választókerület területén belül, de egy másik településen - 53-an szavazhattak. Pálffy Ilona elmondta: a legtöbben Ajkáról jelentkeztek át egy másik településre, 11-en, és ugyanennyien jelentkeztek be is a településre.

A megjelenési arányokról szólva azt mondta: az összességében rosszabb, mint a Veszprém megyei 1-es választókerületben februárban tartott időközi választás részvételi aránya, de jobb, mint a tavaly novemberi újpesti időközi választás részvételi aránya.

Pálffy Ilona jelezte: a helyi választási iroda vezetője arról tájékoztatta, korábban nem tapasztalt mértékű sajtóérdeklődés mellett zajlott a voksolás.