Április 14-ig lehet benyújtani a hitelezői igényeket

Ekkor telik le a A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezői igények benyújtására rendelkezésre álló 40 napos határidő. A brókercég felszámolását törvényi előírás alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. felszámoló biztosa végzi.

 

A PSFN közleménye szerint a hitelezői igények bejelentésére használható nyomtatványminta megtalálható a Buda-Cash Zrt. honlapján, ennek használata azonban nem kötelező.

A cég emlékeztet arra, hogy a Buda-Cash felszámolását elrendelő végzést a bíróság tette közzé, ebben pedig felhívta a hitelezők figyelmét a hitelezői igénybejelentésre, és annak a vonatkozó törvény szerinti 40 napos határidejére. A felszámoló ugyanakkor fontosnak tartotta az ügyfelek korrekt tájékoztatását, ezért mind az adós cég honlapján, mind az egyenleg egyeztető levél mellékleteként, mind pedig a telefonos kommunikációja során felhívta az ügyfelek figyelmét a pontos határidőre, azaz 2015. április 14-ére - olvasható a közleményben.

A PSFN Kft. felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy az április 14-ei határidő a hitelezői-igénybejelentés jogszabály szerinti határideje, az április 24-ei határidő pedig az ügyfélkövetelések március 4-i egyenlegének egyeztetésére nyitva álló határidő. Tehát április 14-ig csak a követelés tényét és ennek igazolását kell bejelenteni, de az adatok később pontosíthatók - hangsúlyozza a cég.

Kitérnek arra is, hogy bár a cég a 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15. címről áthelyezte székhelyét a 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. címre, és az új székhelyet a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága 2015. április 1-jén jegyezte be. Az iratok ettől az időponttól kézbesíthetők szabályszerűen erre a címre, ugyanakkor a korábbi székhelyre érkező iratok postai utánküldése a Magyar Postával kötött szerződés alapján biztosított: valamennyi, korábbi székhelyre címzett levelet megkap a PSFN Kft. - emelik ki.

Az átirányítást a PSFN Kft. mindaddig fenntartani szándékozik, amíg okkal feltételezhető, hogy küldemények érkeznek vagy érkezhetnek a korábbi székhelycímre.

Ezek alapján a postai küldemények feladhatók a régi (1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.), és az új címre (1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78. I. emelet), valamint a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. címére is.

A Quaestor felügyeleti biztosának kirendelésével kapcsolatban a PSFN Kft. kiemeli: a felügyeleti biztosok kirendelésével és tevékenységével kapcsolatos alapvető rendelkezéseket a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény határozza meg. A PSFN Kft.-t nem kötelezi jogszabály a felügyeleti biztosi névjegyzékből történő kiválasztásra. A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-hez kijelölt felügyeleti biztos mindenben messzemenően megfelel a jogszabályi előírásoknak és szakmai tapasztalata alkalmassá teszi a feladat színvonalas ellátására. Kiválasztásánál kifejezetten szempont volt, hogy nincs közvetlen befektetési piaci érintettsége - olvasható a közleményben.