Akadálymentes lett a főváros hivatalos honlapja

Szinte teljes mértékben akadálymentessé vált a főváros hivatalos honlapja, a Budapest Portál - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI-t.

A portál tartalma széles körben elérhető a különböző fogyatékossággal élő - vak, gyengén látó, siket, nagyothalló, mozgássérült - emberek számára - olvasható a közleményben.

Hozzátették, a Budapest Portál most lezárult fejlesztési szakaszában is kiemelt cél volt, hogy az internetes tartalmakhoz a hátrányos helyzetű emberek, a fogyatékossággal élők is hozzáférhessenek. Az akadálymentesített weboldal nem csak a fogyatékossággal élők számára teszi hozzáférhetővé a portált, annak tartalma a mindennapi felhasználók számára is könnyebben használhatóvá válik.

Kitértek arra is: az akadálymentesség megvalósítása során fontos szempont volt, hogy a fogyatékossággal élőknek ne egy külön, szeparált webhelyet alakítsanak ki, hanem olyan felhasználói felület jöjjön létre, amelyet mindenki ugyanúgy használhat.

Az oldal navigációs elemeit is úgy alakították át, hogy azok billentyűzettel is jól használhatók legyenek, így segítve nemcsak a vak, hanem azon mozgáskorlátozott embereket is, akik a számítógépet nem egérrel használják. A képernyőolvasó szoftverekkel való kompatibilitás biztosítása is cél volt - olvasható a közleményben.