Táblagépen a Családom és egyéb állatfajták

Negyven mese olvasható rajta, hallgatható és interaktív játékra is lehetőséget nyújt a BOOKR könyvesbolt csütörtökön bemutatott mesetabletje.

Horváth Dorka ötletgazda a csütörtöki sajtóeseményen elmondta, a BOOKR Kids mesetárában klasszikus és modern történetek kelnek életre olyan színészek előadásában, mint Básti Juli, Dörner György, Szacsvay László.
Mondj egy mesét címmel! a BOOKR Kids meseíró-pályázatot hirdet iskolai osztályoknak.

A Móra Kiadóval együtt az elérhető könyvek tárát tanárok, irodalmárok és gyerekek segítségével alakították ki, így megtalálhatók benne egyebek mellett a Pöttyös Panni-történetek, A kis herceg és Benedek Elek meséi is. A 3-11 éves korú gyerekeknek ajánlott könyvtárban Zelk Zoltán Három nyúl, Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták című regénye, Fekete István Vuk és Janikovszky Éva Kire ütött ez a gyerek? című műve is szerepel.

Nyulász Péter író a sajtóeseményen elmondta: a gyerekeknek ma már teljesen természetes a digitális eszközök használata, így ezzel a kezdeményezéssel a képernyők előtt töltött idejüket szeretnék megtölteni értékőrző tartalmakkal, irodalommal. Az alapjában magyar nyelvű applikáció nyelvtanulási lehetőséget is kínál. Egyes könyvek angol nyelven is elérhetőek, ezzel segítve az olvasót a szavak elsajátításában.

Az applikáció Android tabletekre és május 1-jétől iPad-re ingyenesen letölthető, a teljes katalógus előfizetéses modellben érhető el. Érvényes előfizetéssel a BOOKR könyvtárából korlátlanul streamelhetőek a mesék, valamint az applikáción belül található polcra is letölthetőek, így internet-hozzáférés nélkül is olvashatóak.

Mondj egy mesét címmel! a BOOKR Kids meseíró-pályázatot hirdet iskolai osztályoknak - közölte Horváth Dorka, hozzáfűzve: a verseny fődíja egy-egy mesetablet az osztály minden tagjának. A szervezők három témát adnak meg - Kalandozás a jövőben; Ha a miénk lenne a varázsceruza; Egy nap Mirákulumban -, ezek közül kell a pályázóknak kiválasztani egyet és a megadott formai követelmények alapján elkészíthetik pályamunkájukat.