Készpénzt e-pénzre vált Budapesten 40 automata

Mostantól negyven budapesti terminál segítségével válthatjuk elektronikus pénzre készpénzünket. Az e-pénz ezután azonnal felhasználható, így lehet vele parkolni, elküldhető e-mailben, vagy átutalhatjuk. A hálózat még idén országosra bővül, karácsonyig ezer terminál a cél.

Még a személyazonosságunk igazolására sincs szükség az e-pénz „készítéshez”. A beváltás azonnal megtörténik és teljesen anonim, csak egy e-mail címet kell megadni. Az egyelőre a fővárosban használható terminálok elfogadják az érméket és a bankjegyeket is, és a tesztidőszakban alkalmanként maximum húszezer forintos értékhatárig díjmentesen váltják Barion e-pénzre azokat. A feltöltött e-pénz ezután elküldhető bármilyen e-mail címre, átutalható tetszőleges bankszámlára, lehet vele fizetni internetes áruházakban vagy mobilfizetéssel Barion elfogadóknál (például parkolás).

ExpresspayKioskMap

E-mail címmel működik a leggyorsabb és legegyszerűbb pénzküldés. Ebben az esetben a címzett a már meglévő, vagy egyetlen perc alatt, ingyenesen megnyitható Barion fiókján keresztül juthat az összeghez. Ha már a tárcájában van az e-pénz, ő is szabadon küldheti, költheti. A Barion e-pénz bankszámlára is utalható, méghozzá igen kedvező áron, hiszen az e-pénz tranzakciókat nem terheli a tranzakciós illeték. A legnépszerűbb e-pénz szolgáltatás az egész országban elérhető mobilparkolás.

A terminálokat üzemeltető Express Technologies hosszú távú célja, hogy a készülékeken több száz szolgáltatás legyen elérhető. A készpénz e-pénzzé való átváltása mellett az automaták jelenleg mobiltelefon-egyenleg feltöltésére (Vodafone, T-Mobile, Telenor, Tesco Mobile, NeoPhone), illetve online vásárlási utalványok (Abaqoos) vásárlására alkalmasak. A következő hetekben megjelenik viszont a taxirendelés és a taxikártya-feltöltés, valamint az utasbiztosítás megkötésének lehetősége is.