Razziáznak: most ők vannak a célkeresztben

A motorosokat ellenőrzik a rendőrök Pest megyében. Csütörtökön indult a razzia, miután a tavaszias időjárás miatt egyre többen mennek ki az utakra.

A fokozott ellenőrzést az első igazi napsütéses tavaszi napokra időzítette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ilyenkor sokan veszik elő a téli hónapokra leállított motorjukat, és szó szerint kirajzanak az utakra. A rendőrök szerint a motoros szezon kezdetén különösen nagy a kétkerekűek utasait fenyegető balesetveszély.
Hallgassa meg!

A mostani razziát éppen azért szervezték, hogy ellenőrizzék a motorkerékpárok műszaki állapotát, különös tekintettel a biztonsági berendezésekre, és természetesen, hogy kiszűrjék a szabálytalankodókat.

Az akciót Szentendre környékén kezdték. Több helyen fix ellenőrzőpontokat állítottak fel, de a nagy teljesítményű motorokkal és elfogó autókkal járőröző rendőrök a forgalomból is kiemelhetik a motorosokat.

Magyarországon több mint 150 ezer ember motorozik. 2001-ben még 974 motorost ért baleset, a szám tavaly már elérte az 1300-at, ami több mint 30 százalékos növekedést jelent. A magyar utakon évente átlagosan 60 motoros hal meg, a szezon 200 napja alatt háromnaponként.